De la 1 iulie 2024, e-Factura devine imperativă pentru toate entitățile economice din România. Fie că ești o companie, un PFA sau un ONG, obligația de a emite facturi electronice prin Spațiul Privat Virtual (SPV) al ANAF sau alte softuri este iminentă. Pentru a te pregăti în mod eficient pentru această schimbare legislativă, Leelo îți aduce soluții intuitive și eficiente.

Implementarea E-facturii, în două etape

Potrivit ghidului Ministerului Finanțelor, procesul de tranziție la E-facturare va avea loc în două etape, oferind companiilor un termen de șase luni pentru adaptare:

Prima etapă (1 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024):

 • Obligația raportării în sistemul RO e-Factura a facturilor emise în relația B2B și cu instituțiile publice.
 • ANAF nu va aplica sancțiuni în primele 6 luni, dar transmiterea facturilor este recomandată.

A doua etapă (începând cu 1 iulie 2024):

 • Emițătorii facturilor electronice trebuie să le transmită prin RO e-Factura.
 • Primirea și înregistrarea facturilor fără transmitere electronică se sancționează.

Termenul de transmitere a facturilor și sancțiuni

Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii.

Nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii și cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice și pentru persoanele fizice.

Trecerea la factura electronică, mai simplă cu Leelo!

Implementarea e-Facturii devine ușoară și eficientă cu Leelo, platforma care integrează toate aspectele esențiale ale gestionării afacerii tale. Cu Leelo, ai facturare și ofertare simplificate, facturi proforme și facturi recurente, integrat cu e-Factura. Leelo simplifică procesul de vânzări, în timp ce gestionarea operațiunilor devine mai eficientă și ușoară, de la proformă la factură. Platforma îți oferă integrarea cu platforme de plăți online. Astfel, clienții tăi pot plăti facturile online, simplu și rapid, direct din portalul de plată. Pe langă acestea, Leelo este complet integrat cu SPV ANAF, poți importa direct in Leelo clienții, furnizorii, articolele, facturile furnizorilor și mesajele SPV.

Descoperă beneficiile e-Facturii cu leelo

Leelo îți oferă eficiență și inovație în gestionarea vânzărilor, de oriunde te-ai afla:

 • Facturi: Emite și urmărește facturile cu ușurință din leelo în SPV, conform legislației din România. O interfață intuitivă și o bază de date completă pentru a menține în siguranță toate facturile tale;
 • Facturi Furnizori: Importa în Leelo facturile funizorilor din SVP pentru o gestionare usorara a costurilor și o analiza completa a vânzărilor vs cheltuilei.
 • Nomenclatoare: Poți importa fără efort direct din SPV, articolele, furnizorii, clienții în contul tău Leelo.
 • Proforme: Generare rapidă a proformelor pentru clienți. Un instrument flexibil care te ajută să emiți proforme într-un mod eficient și intuitiv. Totodată, o proformă se poate transforma într-o factura fiscala într-un click;
 • Oferte: Propune oferte atrăgătoare pentru clienții tăi. Un sistem adaptat pentru a-ți pune în valoare serviciile și produsele.
 • Facturi și proforme recurente: Automatizează procesul de emitere a documentelor. Pentru clienții recurenți, sistemul permite generarea automată a proformelor și facturilor, economisind timp și eliminând erorile;
 • Încasări: Gestionează plățile cu eficiență. Un instrument dedicat care monitorizează și înregistrează plățile clienților, asigurând o evidență clară și optimizată a încasărilor.

Beneficiezi de inovație și automatizare, cu ajutorul Leelo

Ia-l cu tine pretutindeni! Leelo este disponibil pe toate dispozitivele, astfel că e mereu la dispoziția ta, oriunde te-ai afla. Odată ce vă alăturați familiei Leelo, beneficiați de suport tehnic de luni până sâmbătă, între orele 08:00 și 23:00. Veți primi acces extins la ghiduri detaliate, sfaturi utile și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de modulele noastre.

Caracteristicile modulului de vânzări:

 • Integrare cu alte module: Vânzările pot fi sincronizate cu CRM-ul, proiectele și rapoartele pentru a avea o viziune completă a afacerii.
 • Adaptat pentru legislația românească: Toate formatele și operațiunile sunt în conformitate cu reglementările și standardele din România.
 • Securitate ridicată: Datele financiare sunt stocate în siguranță și sunt accesibile doar pentru persoanele autorizate.
 • Rapoarte personalizate: Generare de rapoarte pentru vânzări, pentru o analiză detaliată a performanței.
 • Automatizări pentru eficiență: Generarea automată a facturilor și proformelor recurente reduce munca manuală și crește precizia
 • Interfață prietenoasă. O experiență de utilizator fluidă și intuitivă, pentru gestionarea facilă a vânzărilor.

Încă nu ești convins? Încearcă pachetul e-Factura Leelo gratuit!

Beneficiază de acces complet la platforma Leelo gratuit până la sfârșitul lunii martie 2024 și descoperă toate funcționalitățile care îți vor transforma afacerea.

Transformă-ți afacerea împreună cu Leelo!

Leelo este o aplicație modulară care facilitează gestionarea într-un mod inteligent a proceselor dintr-o companie. Misiunea noastră este simplă și, totuși, profundă: să transformăm modul în care afacerile se desfășoară, integrând tehnologia inteligentă și intuitivă în fiecare aspect al activității antreprenoriale. Prin Leelo, ne angajăm să oferim o soluție centralizată care integrează Facturare și Ofertare, CRM, HR, Contracte și Registratură, Managementul Proiectelor și Task-uri – toate sub o singură umbrelă accesibilă tuturor, fiind in același timp și ușor de folosit.